18 nov. 2013

Att curla sina barn...

... är ett big NO-NO. Det är fult att curla, du kan få skulden för en massa saker om du curlar dina barn. Ett "duktigt" barn är ett barn som är självständigt, starkt och ganska okänsligt. Har du lyckats uppfostra ett barn som kämpar hårt och tar för sig så har du lyckats.

Om dina barn inte riktigt reder ut att fixa saker på egen hand och är känsliga så måste du ha curlat, det tar alla för givet. Är ditt barn dessutom en väldigt glad person så är saken klar! Att ditt barn ser frisk och kry ut, men har ett eller flera funktionshinder, är helt klart inte till din fördel.

Ett barn med funktionshinder kan vara ett barn med ett stort leende och varmt hjärta, men ha väldiga svårigheter att anpassa sig till samhället... Våra barn ska anpassas till samhället, det står i lagen. De har rätt till hjälp (ha...) för att anpassningen ska göras smidigt...
Om våra barn inte kan anpassa sig då? Ska mitt barn behöva ta massa mediciner för att kunna anpassa sig, eller ska samhället kanske tillåta att de faktiskt har ett funktionshinder. Kanske ska vissa saker i samhället anpassas för att mina barn ska kunna fungera... utan medicin och ångest.



Om en ångestfylld tjej är låg och mår dåligt så pumpar vi i henne medicin och säger, "ryck upp dig, ta tag i problemet, KBT fixar allt"!
Om en person förlorar sitt ben, så säger vi inte "res dig upp och gå, ryck upp dig. Gå på två ben."
Konstig liknelse? Nej, fundera på det ett tag.

Mina döttrar KAN inte göra vissa saker. Men de kan anses vara besvärliga om de inte försöker gång på gång. Kanske får man acceptera faktum till slut.

Inga kommentarer: